Květy, plachetnice a džungle

napsala - 7.4.18

Dnešní sobota je zamračená a upršená. Donesly se ke mně zvěsti, že v ČR je kolem dvaceti stupňů a svítí sluníčko, ale o tom si tady na severu Anglie můžeme nechat jen zdát. Mám tu ještě nějaké fotky z předešlého víkendu a velikonočního volna, o které bych se s vámi ráda podělila. 

Předminulou neděli bylo krásné slunečné počasí a tak jsme se vydali k moři.  Na zastávce metra Tynemouth probíhal tradiční víkendový blešák, kde se dá sehnat opravdu cokoliv.

Rozhodli jsme se přejet trajektem z jedné strany řeky na druhou. Po cestě jsme si dali u stánku točenou zmrzlinu, první v tomhle roce. Trajekt je součástí městké dopravy, takže nám na něj stačil lístek z metra.
Pohled na řeku z paluby lodi.
Od trajektu jsme vyrazili do parků, které jsou blízko pobřeží. Všechno už tu nádherně kvetlo!
Přišli jsme na místo, kde byl krásný výhled na moře, kde se zrovna lidé učili řídit plachetnice.
Pořád mě překvapují lavičky, které lidé zdobí živými květinami, většinou jsou na lavičkách i cedulky s věnováním nějakému zesnulému člověku.

Další menší výlet nebo spíš procházka, kterou jsme podnikli minulý víkend, vedl do Jesmond Dene - je to park, který se táhne několik kilometrů údolím podél řeky Ouseburn. Vypadalo to tam trochu jako v džungli.
Narazili jsme na most s narnijskými lucernami. 
Prošli jsme pod pěkným kamenným mostem.
Pozůstatek starého mlýna
Dokonce je na řece i malý vodopád.
Cesta do džungle...nebo do Narnie?

Mějte se krásně a užívejte jara!




Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Já bych tak chtěla do Narnie! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ach, to jaro je kouzelné. Úplně mi probouzí duši a rozehřívá srdce. :) ♥ Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  3. U nás byla dneska ráno mlha jak v Londýně... :) (Nebo to jsou jen pověry a proslulá londýnská mlha vlastně neexistuje?)
    Moc se mi líbí fotka rozkvetlých květin, starého mostu, mlýna i ta poslední...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já v Londýně ještě nikdy nebyla, takže fakt nevím, jestli je tam mlha :D Ty pověstné mlhy myslím pocházejí z období industriální revoluce, kdy se ve všech krbech topilo uhlím. Nicméně, teď se manžel vrátil z práce, měli školení u moře a prý tam byla celý den mlha, i když tady krásně svítí slunce :D

      Vymazat
  4. Fotky parádní, ale ty lavičky s květinami mě totálně odrovnaly.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak dneska u nás krásných 25. Prakticky léto.
    Blešák závidím, mám strašně ráda podobná místa a hrabárny, taky starožitnictví a obchody tohoto stylu. Jen třeba tady v okolí toho moc není. Jednou měsíčně je ve vedlejší vesnici burza, kde je taky všemožná veteš, ale není to úplně žádná sláva. Spíš neustále to samé dokola.
    Ten rozkvetlý park je parádní. Všimla jsem si, že třeba v Pardubicích se o něco podobného na pár místech taky pokouší, ale oproti tomu, co je na fotce, dost bída. Jen pár plácků, kde ještě před tím než všechno vyraší, musí konkrétní místo ohraničit páskou jak od policie, aby jim to tam nikdo nepošlapal. Trochu trapas. Kazí to dojem. Nemluvě o tom, že ani ta místa, kde jsou cibulky vysázené, nejsou úplně atraktivní, tak tam ty kytky ani moc nejdou. :D

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera, zvlášť ten rozkvetlý park! A blešák vypadá skvěle, miluju blešáky. :)

    OdpovědětVymazat