Cheviot Hills

napsala - 16.9.18

Stále dlužím článek s fotkami z posledních dvou dnů naší dovolené v Northumberlandu. Přišlo mi do toho 10 dní bez internetu, stěhování, spousta uklízení a pak návštěva jedné skvělé kamarádky z Čech. Mezitím se mi nashromáždila spousta dalších fotek a námětů na články, hlavně o dalším toulání ve vřesu a kapradí. Tak abych nezdržovala, tady je pár fotek z našich dvou výletů do kopců Cheviot.


 Neskutečné barvy kopečků (tuhle fotku jsem nijak neupravovala).

 Potkali jsme Stínovlase.

Kopečky, tráva, klid a ticho. 

Cesta vřesem a kapradím

V dálce na obzoru je vidět moře.

Jo a až tam pojedete, tak bacha na ovce!

Určitě bych se tam ráda ještě někdy vrátila, toulala se ve vřesu, kochala se výhledy, nikam nepospíchala a užívala tu úžasnou okoloní atmosféru.

Podrobnější vyprávění najdete na blogu mého muže

Máte rádi vřesoviště? Jaký byl nejkrásnější výlet, který jste kdy podnikli?

Mohlo by se vám líbit

9 komentářů

  1. Krásné fotky! Den jako vymalovaný. :) Vřesoviště miluju. Pamatuji si, že když jsem byla malá, jezdili jsme s dědou a babičkou na Vysoký vrch (kousek od Kladna), tam bylo vždycky vřesu plno. :)
    Nejkrásnější výlet? Bylo jich vážně hodně krásných, nedokážu to takhle říct. Ale třeba teď o víkendu jsem se měla opravdu krásně. S Modrým jsme se po dvou týdnech viděli, šli jsme plavat a pak jsme se ještě prošli přes kopec, zrovna nádherně zapadalo slunce. A dneska jsme společně jeli z Ústí k nám domů (cca 30 km, když nepočítáme hodinovou cestu vlakem :D) ke strejdovi na oběd a i když se Modrému zprvu vůbec nechtělo (mně taky ne :D), bylo to skvělé, bylo krásné počasí a měli jsme ze sebe radost. A nevím jak ty, ale já jsem strašně vděčná, že je kvůli mně někdo schopný udělat něco, do čeho se mu nechce. ^^

    Měj se krásně! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou překrásné barvy! Vřesoviště mám moc ráda, připomínají mi dětství a to lítání po lese a jemňoučký písek a vůni vyschlých borovic a vlhkost, která táhla ze skal.
    Proč bacha na ovce? :D (i když se to možná dočtu ve článku tvého muže)
    A jinak gratuluji k úspěšnému přestěhování to je vždycky fuška!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem myslela kvůli tomu nápisu, co je na pneumatice na stromě: "Slow, lambs." Často tam běhají ovce po silnici.

      Vymazat
    2. Aha, teď už tomu rozumím :D Mě už se hlavou honila nějaká dobrodružná historka, jak vás pronásledovala ovečky, které toužily po pamlsku ;)

      Vymazat
    3. Ovce se hrozně bojí, hned zdrhají, když se k nim člověk přiblíží.

      Vymazat
  3. Podobná vřesoviště přímo miluju! Nádherné fotky, jako z pohádky. Člověk by až nevěřil, že je to všechno skutečné.

    OdpovědětVymazat
  4. Nááádhera :) hned bych tam vyrazila :) Pro mě je teď téměř každá procházka do skoro-podzimní přírody ta nejkrásnější :) Bohužel bydlím ve velkém sídlišti, což mě strašně psychicky ubíjí, ale v nejbližší době začínáme stavět vysněný domeček na vsi, takže třeba za dva roky už budu moooc šťastná, že vypadnu z těch betonových králíkáren... Je skvělý, že takhle s manželem můžete poznávat cizí zem, určitě nasbíráte spoustu zkušeností a zážitků :) Umíte si třeba představit, že byste se už do Čech nevrátili?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, to si popravdě neumím představit. Docela se těším, až se vrátíme domů!

      Vymazat
  5. Fotka s barevným kopcem je úžasná, takových barviček! A Stínovlasovi to tam taky sluší :)

    OdpovědětVymazat