Co jsem našla pod stromkem

napsala - 30.12.17

Letošní Vánoce byly pohodové a strávené v rodinném kruhu. Co víc si přát?
Protože se budeme s manželem stěhovat na 2 roky do Anglie (teď už vám to můžu prozradit), nechtěli jsme si dávat hodně dárků. Rozhodli jsme se ale pořídit si něco, z čeho mám opravdu velkou radost a už dlouho jsem si to přála - digitální zrcadlovku!

S nostalgií jsem si zavzpomínala na to, jak jsem dostala svůj první kompaktní fotoaparát - bylo to v lednu roku 2011. Jak vypadaly moje úplně první fotky se můžete podívat v článku na mém starém blogu. Dovolím si skromě tvrdit, že jsem se od té doby něco naučila a trochu se ve fotografování zlepšila, nicméně s kompaktem je člověk stále omezený a nějaké možnosti prostě chybí.

To je on, kanón! 


Od mého milovaného muže jsem dostala ještě tuhle sovičku, která je nejen roztomilá, ale také dokáže zahřát, pokud se dá na minutu do mikrovlnky. To se mi opravdu hodí, protože mívám stále studené ruce a chodidla.


Den po Vánocích vysvitlo slunce, které vytvořilo zlatavé odlesky kolem stromku.

Doufám, že i vy jste měli krásné a pohodové Vánoce. Co vám udělalo pod stromkem největší radost? Podělte se v komentářích! :)
Silwiniel


A taková malá vsuvka na závěr - na Seznamu se jako hlavní zpráva dne objevila reportáž o Hobitíně, kde dokonce zazní moje přezdívka a na pár vteřin se tam mihnu. Kdo nevěří, ať tam běží:
Český Hobitín ve zprávách na Seznamu


Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Ke mně byl Ježíšek velmi štědrý a našla jsem pod stromečkem spoustu krásných věcí :) Ta tvoje sovička mi připomněla můj polštářek (je to spíše váleček), co je naplněný levandulí + ještě něčím, krásně voní a také se dá nahřát v mikrovlnce, což je pro mě, věčného zmrzlíka, obrovská výhra.
    A páni - Anglie? :) To zní skvěle, moc gratuluji k tomuto velkému životnímu kroku a přeji, ať se Vám tam líbí a daří! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Sovička vypadá báječně a její praktičnost ohřívací je úplnej bonus!
    Fotoaparátek vypadá taky báječně a určitě s ním pořídíš spoustu krásných a zajímavých fotek. Nebo fotek vůbec.
    Myslím, že jsi fotila moc pěkně i s tvým prvním kompaktíkem, maně si tvé fotky vybavuji a vím, že se mi i tenkrát moc líbily. Na kompaktové omezení jsi fotila moc hezky. Stejně si myslím, že důležité je oko fotografa, víc důležité, než aparát samotný. Ale současně je fakt, že lepší fotoaparát prostě líp ostří, líp zabírá a má čistější a ostřejší obraz.
    Dva roky do Anglie? Tak si ji užij, ať se pobyt vydaří a najdete si tam nejen dobrou práci, ale i dobré přátele.
    Vlastně mě napadá, jak to budeš mít s tou živností? Pozastavíš ji? Asi ano, abys dva roky platila nesmyslně zdravotní a sociální, je zbytečné. Nebo je musíš platit, i když budeš pryč?

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný fotoaparát :) takové dárky dokáží udělat opravdu radost, sama to vím. Můj foťák byl také dárek a dodnes se z něj raduji ♥ Jinak podobné plyšáka jsem také měla, tak ti dám malou radu - dej pozor, abys ho v mikrovlnce nějak nezmuchlala a nepřiškvařila. Já jsem si svého jednorožce připálila, protože jsem si nevšimla, že se hlavou dotýká stropu.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ať ti to fotí! Spoustu dobrého světla v tom roce Kachny.


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) Ještě se budu muset hodně učit, ale snad to půjde dobře.

      Vymazat
  5. Gratuluju k foťáku, 750D je dobrý stroj, přeju, aby dlouho a dobře sloužil! :) A už se moc těším, až tu budou první fotky z Anglie :)

    OdpovědětVymazat