Moje drobné radosti

napsala - 16.1.18

Určitě taky máte něco, co je sice malé a může se to jevit jako zbytečnost, ale vám to dělá radost. Čas od času by si člověk určitě nějakou radostnou maličkost měl dopřát! A tak ještě než tady v bytě všechno zabalím a vydám se na cestu jen s těmi nejnutnějšími věcmi, nechám vás nakouknout na pár maličkostí, které mi zpříjemňují dny. 

Tohle je jednorožec Flafík. Přistěhoval se ke mně někdy během tohoto roku a od té doby mi dělá radost. Podařilo se mi ho už dvakrát shodit a zlomit mu roh i ocas, ale všechno přežil a dokonce si i zachoval úsměv na tváři. 
A tohle s ním někdy provádí můj muž, když se nedívám. Vepřík Řízek si vyjel na projížďku...

Jednoho jednorožce mám i na ponožkách. Ještě jsem je neměla na sobě, protože si je pečlivě chráním. Možná si je vezmu na pracovní pohovor v Anglii, abych měla štěstí...
. Velká výhoda roztomilých nebo šílených ponožek je ta, že nejsou vidět, takže si je můžete klidně vzít i ke kostýmku. Ale pak si dejte pozor, abyste se někde nezouvali!
 

Pokud můj blog sledujete delší dobu, asi jste si všimli, že sbírám ježky. Ano, ježci jsou moje tajná neřest :D Tady je můžete vidět skoro všechny pohromadě, fotka vznikla během černobílé výzvy, která putovala po Facebooku.

A tady jsou ňufací ježci, které jsme měli na svatebním dortu.

Tady je můj největší ježek - Truhlík - a ten nejmenší (který nemá žádné jméno). Už jsem vám je kdysi ukazovala na starém blogu, ale určitě nevadí si to zopakovat. 
Malý plstěný ježek je z Fleru od uživatelky pepadana.

Nesmím také zapomenout na své oblíbené soví hrnečky. V jednom si každé ráno dávám zelený čaj, ve druhém skladuju pastelky. Svůj ranní hrnek si asi sbalím i sebou do kufru, v ničem jiném už by mi čaj nechutnal.

A jaké poklady schováváte doma vy? Co vám dělá radost v běžných dnech?


Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Tak vepřík Řízek mě úplně dostal :D :D :D Takové jméno vymyslí jen génius.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný článek a fotky :) Každá sbírá něco, taky mám pár drobných pokladů :) A ty ponožky jsou vážně roztomilé i ti ježci :) Já mám pár pokladů- plyšáků, pak nedám dopustit na svoji figurku Groota a draka Bezzubky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Mám taky oblíbený soví hrneček. Miluju sovičky všude, je to trochu úchylné, ale mám je na náušnicích, triku, zástěře, ubruse... mám i takového plyšáka do mikrovlnky-sovu... Když je hodně nevlídno a musím brzy vstávat, dívám se cestou do práce do oken, kde se už svítí, a představuju si nejrůznější příběhy lidí, kteří tam bydlí... když jdu k autu na parkoviště, chodím kolem jednoho moc hezkého domku s dlážděným dvorem, vypadá jako malý zámek, a vždycky se tam v jednom okýnku svítí, ale třeba i ve 3 hodiny ráno. Baví mě představovat si, proč ti lidé vstávají takhle brzy a jaké jsou jejich životní osudy, kam asi chodí do práce, jestli mají rodinu, jak jsou staří... :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ježda, prase na jednorožci je super, zvlášť proto, že vypadá, jako by si zároveň užívalo... ehm... no, hrátky s provazy. :D
    Ale abych to zamluvila, jednorožci jsou obecně prima a malý plstěný ježeček je roztomilost sama. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Néé, co tě to napadá! :O Vždyť se prase jednorožce ani nedotýká! :D

      Vymazat
  5. Jé, takový jednorožec by se mi hodil na prstýnek. Mám jeden s větším vystouplým kamínkem, který si na noc sundavám. Už delší dobu se dívám po něčem šikovném, na co bych si ten prstýnek mohla navléknout, aby se mi jen tak neválel po nočním stolku. A tohle vypadá bezvadně :) docela jsi mě inspirovala.

    OdpovědětVymazat
  6. Já sice na takové ty "pracholapky" a plyšáky už nejsem, a tak tedy ani o žádné z těch, které mi ještě z různých důvodů zbyly, nemohu říct, že by mi vyloženě dělaly radost. Většiny takových věcí jsem se už spíš zbavila. Mám jen jednoho sádrového medvěda, který hraje na housle, protože jsem si ho koupila jako šestiletá v bazaru po dokončeném prvním roku výuky houslí. Jinak se snažím takové věci nepořizovat. Ale roztomilé ponožky mám taky ráda.
    Na co jsem ujetá, to jsou hrnky... Těch není nikdy dost, a proto mi dva oblíbené přijdou strašně málo. No, každý máme něco. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ono cokoli s jednorožci je zaručená radost :D

    OdpovědětVymazat
  8. První článek na novém blogu, tak jsem zavítala rovnou mezi radůstky.
    Gratuluji k ježčí sbírce, určitě jich bude časem přibývat!
    Ponožky se mi taky líbí, lehce ulítlé, a pokud se nebudeš zouvat, budou dobře schované
    Pracovní pohovor asi dopadl dobře, protože už jsi touto dobou v Anglii.
    A moc mě pobavil vepřík Řízek. Takové příhodné jméno :D - jízdu na jednorožci si, koukám, užívá :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Chachá, krásný! Ani nevím, která radost je nej! Ale rozhodně prasátko, co jede na jednorožci je originální:-).

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat