(Ne)malé radosti 2

napsala - 7.1.18

První týden tohoto roku proběhl ve znamení příprav, zařizování a přemýšlení, jak tomu nejspíš bude i v příštích dvou týdnech, protože ke konci ledna se chystáme s manželem sbalit kufry a na dva roky odcestovat do Velké Británie, konkrétně do města Newcastle upon Tyne. Proto jsem si ke konci roku pozastavila živnost a mám tak až do odletu volno. Trochu jsem se bála, jestli mi nebude doma smutno, ale snažím se zaměstnávat jak přípravami a domácími pracemi, tak i drobnými radostmi, kterých ani v tomto týdnu nebylo málo. 

I když narozeniny budu mít až  příští týden, už jsem od svého milého dostala krásný dárek - další knihu od Alison Weirové do mé sbírky. Dostala jsem ji dříve taky proto, abych ji před odletem stihla přečíst, přeci jen to je docela bichle. Ale čte se moc pěkně, takže to určitě stihnu!

Protože se málokdy věnuji naplno jen jedné knize, při domácích pracích si pouštím ještě audio knihu - Maškarádu od Terryho Pratchetta a je to naprosto perfektní, jako většina knih od Pratchetta.

Tenhle rok jsem se rozhodla, že si vyzkouším vytvořit vlastní diář. Hodně mě k tomu inspiroval článek na blogu Jíti o  tom, jak si vytvořit bullet journal. Vybrala jsem si krásný zápisník Paperblanks, který na první pohled připomíná starodávnou knihu.


 Doufám, že když mám tak krásný zápisník, nebudu líná a opravdu si do něj budu poctivě zapisovat! 

Nejsem příliš dobrá ani v krasopise, ani v kreslení, takže zatím není v mém diáři moc věcí k ukazování. Většinou mám nějakou představu, jak si vyzdobit stránku, ale vůbec se mi to nepovede a tak gumuju a gumuju...Snad mi to časem půjde lépe od ruky. 

Na začátku diáře je přehled celého roku podle jednotlivých měsíců. Vše si píšu v angličtině, když už budu v té Anglii....

Ve středu jsem se sešla s kamrádkou Radkou, se kterou jsem se už dlouho neviděla a v kavárně jsme si povídaly skoro tři hodiny. Bylo to moc fajn a ještě jsem si dala skvělé tiramisu! Radka má také blog, který určitě stojí za návštěvu - bizarní bibliofil.

Po večerech se s manželem rádi díváme na nějaké zajímavé seriály, ale poslední dobou jsem nemohla přijít na nic nového. Hru o trůny jsme sjeli znovu od první série,Vikingové se mi v poslední sérii přestali líbit, a tak jsem přemýšlela, co dál. A náhodou jsem narazila na britský seriál Misfits o skupině mladých delikventů, kteří nečekaně získají nadpřirozené schopnosti. Za tento týden jsme stihli zhlédnout celou první sérii a musím říct, že jsem si tuhle partičku podivínů opravdu zamilovala! 

zdroj obrázku

V sobotu večer jsem si také pustila film, který už jsem dlouho odkládala - Miss Potter, který vypráví o britské spisovatelce a ilustrátorce dětských příběhů Beatrix Potter. Vůbec nevím, proč jsem film tak dlouho odkládala, asi jsem se bála, že bude příliš romantický. A ano, bylo to romantické, ale přesto se mi film moc líbil. Byla jsem nadšená z nádherných scenérií Jezerní oblasti (Lake District) a celý příběh byl kouzelný, i když chvílemi dost smutný. Ráda bych o filmu napsala samostatný článek.

zdroj obrázku - imdb
V sobotu krásně svítilo slunce a bylo teplo jako na jaře. Vydali jsme se na procházku podél řeky. 


Náhodou jsem na stromě zahlédla tuhle jedlou ozdobu. Že by ji někdo připravil jako vánoční dárek pro ptáčky?



Jaký byl první týden tohoto roku u vás? Měli jste čas na nějaké malé radosti? 
Silwiniel




Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Vlastní diář je dobrý nápad. Tak ať v něm máš zapsány samé krásné zážitky.

    OdpovědětVymazat
  2. Pořád jsem "na větvi" z toho, že se chystáš do Anglie! :)
    Ta kniha od Weirové mě přitahuje jak magnet, ale nemám teď skoro vůbec čas (a když jej mám, tak je věnován škole) a proto se obávám, že se ke čtení dostanu cca v létě, kdy bude klid.
    V sobotu bylo opravdu nádherně, také jsem byla na dlouhé procházce a moc jsem si ten svit slunka užila!

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůů, to je supr, že jsi zkusila diářovat! Přeju, aby se to dařilo, a nic si nedělej z toho, že je to není úplně podle představ, ten můj je naprosto šílený, ale i tak se s ním dá pracovat :D
    Hnedka bych se ti nacpala do kufru a odletěla s tebou! Jdu se kouknout na mapu, kde že to vlastně budeš :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, Anglie, to zní fantasticky :-) Taky bych jela ;-) Nás čeká příští měsíc velké stěhování, zase... během půl roku druhé, během mého života vlastně 4. Moc se netěším na ten proces, ale výsledek bude super: byteček s manželem, soukromí... teď máme jeden pokoj a bydlíme ve starém domě u naší babičky a není to úplně ono, hlavně jak si to člověk nemůže dělat podle svého, pořád do všeho zasahuje, radí, mám ji ráda, ale až se přestěhujeme, budu ji mít radši :-) Takže mě čekají velké změny (i když menší, než tebe) ;-) Měj se krásně, Evča

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám teď zrovna zkouškové a dopisuji diplomovou práci a tak jsem také pořád sama doma. Závidím ti, že se můžeš těšit na Anglii, i když chápu, že je s tím určitě také spojeno hodně stresu. Já se cítím hrozně vyčerpaná už teď a říkám si, jak to asi bude vypadat za měsíc, kdy jdu zase do školy, už do posledního semestru. Mám celkově teď takové nejisté období, ráda mám vše naplánované a najednou jsem zjistila, že prostě nemůžu říct, kde budu v září, až dodělám školu. Je to pro mě divné. Ale to jsem se rozepsala o něčem, co s tvým článkem moc nesouvisí, promiň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemusíš se vůbec omlouvat! Přeju ti hodně síly do učení a psaní práce, určitě to zvládneš! A zkus si taky někdy odpočinout, je to důležité, aby člověk načerpal trochu sil do další práce. Taky mám radši všechno naplánované, ale v životě jsem zažila chvíle, kdy to naplánovat prostě nešlo, s tou Anglií je to dost podobné. Myslím, že to člověka zase posune dál a je to užitečná zkušenost.

      Vymazat