(Ne)malé radosti 3

napsala - 16.2.18

Aby tu nebyly pořád jen články s fotkami od moře, přináším seznam (ne)malých radostí, které mě potkaly tento týden. Musím říct, že těch radostí a nových zážitků bylo docela dost a jsem za ně vděčná.

Nákupy
Nikdy jsem neměla ráda nákupy oblečení a to hlavně z toho důvodu, že mi máloco sedí a vždy musím dlouho vybírat. Tady je to ale opravdu mnohem snazší, protože v mnoha obchodech je oddělení petit, které nabízí oblečení pro lidi hobitího menšího vzrůstu. Podařilo se mi tak hned první týden koupit rifle, které mi dobře sedly (téměř zázrak!). A tenhle týden jsem objevila v obchodě Dorothy Perkins krásné tričko s květinou výšivkou ve slevě jen za 6 liber! Určitě se tam budu muset ještě někdy podívat, protože měli spoustu krásných jarních šatů přesně v tom střihu, který mi sedí. Proč nemůže být takový skvělý obchod i v České republice?
 V Primarku jsem si sice nekoupila žádné oblečení, ale objevila jsem košištu Pusheen! Alespoň ty ponožky si budu muset pořídit.
Co se týče nákupů jídla, stále objevuju něco nového - ale někdy i známého. Tavený sýr jsem neměla už hodně dlouho,tak jsem si v Tescu koupila vysmátou krávu.
Výborná věc jsou britské buchtičky s názvem hot cross buns. Pokud budete v Británii, určitě je ochutnejte. Doporučuju hlavně ty s kousky čokolády z M&S.

Příhody a setkávání
V pondělí jsem se vydala do města na nákupy. Po cestě jsem narazila na dav lidí, kteří na něco fascinovaně zírali. Tak jsem začala zírat taky a spatřila jsem sympatického mladého muže se svítivě zelenými vlasy a vousy, který držel v ruce krátký vlnitý meč, který se za chvilku chystal spolknout. Bylo to vskutku bizarní, ale řekněte, jak často na ulici potkáte zelenovlasého polykače mečů? 

Tenhle týden jsem se setkala s moc milou a sympatickou Markétou, která žije v Newcastlu už delší dobu. Zašly jsme spolu do francouzské kavárny, kde jsem měla výborné kapučíno a malinový scone (další typické britské sladké pečivo). Podruhé jsem se sešla také s Monikou, která žije v Newcastlu jen o pár týdnů déle než já a spolu s její malou dcerkou jsme se prošly v parku a potom zašly do kavárny. (Asi se ze mě stává kavárenský povaleč).

Jeden večer jsme s manželem a jeho kolegy vyrazili do španělské restaurace. Poprvé jsem ochutnala sangriu, tapas a paellu.  Sangria mi zachutnala, narozdíl od vína je mnohem lehčí a sladší, takže jsem zvládla vypít celou sklenici, což je na mě, téměř abstinenta, docela výkon :D Co se týče tapas, jsou to vlastně takové chuťovky, bylo jich tam na výběr opravdu spousta. Já si vybrala tapas s názvem brochetta de pollo, což bylo kuřecí maso na špízu s opečenými brambory a dipem. Paelly se objednaly dvě pro všechny na ochutnání - jedna s kuřecím masem a chorizem, druhá s mořskými plody. Musím říct, že mořské plody mě moc nelákají a když jsem viděla, jak pán naproti mě vzal do ruky krevetu a celou ji rozvinul, takže se ukázaly nožičky a dlouhé vousky, přejel mi mráz po zádech. Myslím, že bez toho se obejdu :D

Práce a bydlení 
Co se týče hledání práce, nebyla jsem zatím v Anglii úspěšná, ale dostala jsem nabídku na vyučování po Skypu od české jazykové agentury. Bude to sice jen brigáda, ne práce na plný úvazek, ale mám z toho radost, alespoň něco pro začátek. Ráda bych si k tomu našla ještě anglickou brigádu, tak uvidím, jak se to vyvine. 

Jaké bylo hledání bytu, o tom už napsal na svém blogu můj muž. Nebylo to úplně lehké, ale nakonec jsme našli pěkný byt a v pondělí už od něj dostaneme klíče. Dost se na to těším, protože život na kolejích má přece jen svá úskalí, zvlášť když člověk už dávno není student. 

To je tedy shrnutí radostí za uplynulé všední dny, o víkendu máme v plánu opět vyrazit na výlet, takže určitě bude dost námětů pro další článek. O tom ale až někdy příště. 
Jaký byl váš týden? Co vám udělalo radost?


Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Pamatuju si, že z Primarku jsem si dovezla pořádnou zásobu oblečení... ale moc dlouho mi nevydrželo, kvalitou mi to připomíná asi něco jako naše Pepco. :D
    Ty hot cross buns vypadají tak chutně, že bych si je nejradši z té fotky vystřihla a zbaštila hned teď na snídani. :D
    A Sangria mi taky moc chutná, je to spíš takové jen napůl víno a já nejsem zrovna vinař, většina je na mě moc kyselá a Sangria je fajn. :)
    Tak ti přeju aby se ti podařilo najít si práci co nejdřívě, určitě čeká někde blízko na tebe, až ji objevíš. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce s prací, nevzdávej to, ono se něco najde! A skypová brigáda může být zatím celkem fajn :)
    Košišta mě dostala, ty ponožky bych brala taky :D
    Na sangriu a paellu vzpomínám už pár let, od dovolené v Barceloně - zařekla jsem se, že jinde si tyhle věci nebudu dávat, protože by mi to zkazilo vzpomínky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem moc ráda, že sis našla i nějaké radosti ve svém novém životě. Z mého pohledu to vypadá pohádkově, ale věřím, že stěhování a hledání práce muselo být i hodně stresující - a pořád je. Ale držím palce! :)
    Pobavila mě Veselá kráva. :D

    A je super, že ty i tvůj manžel o tom všem píšete, může to být užitečné pro ostatní. (Třeba pro mě. O:-))

    OdpovědětVymazat
  4. V obchodech se musím ptát (spíš sama sebe v duchu než prodavačů :D ) na koho se to oblečení šije, kdo jej kupuje a komu může pro boha sedět. Všechno mi je dlouhé, nesedí mi to velikostně a sehnání něčeho, co se mi líbí a je v přijatelné velikosti se rovná opravdu veliké radosti :D Jestli se někdy vypravím do Anglie, tak kromě památek a přírodních krás budu muset zajít i do obchodů. Košištu bych ale mooooc potřebovala!
    Ta veselá kráva mě dostala :D
    Sangrii mám moc ráda, takové lehké pití (také téměř nepiju).
    Skypová brigáda může být dobrý začátek a především - bude to alespoň něco, co Ti zase "zkrátí" den a budeš z toho mít nějakou kačku.
    Gratuluji k sehnání bytu!

    OdpovědětVymazat
  5. Ono vážně existuje oddělení oblečení pro pidilidi? :D tak to slyším prvně.
    Pusheen ponožky jsou hotový klenot, ty bych brala hned :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, je i v některých obchodech v Čr, třeba v Nextu. Víš, jak je to těžký, když má člověk 154 cm? :D

      Vymazat
  6. Pomalu, ale jistě.
    Gratuluji k brigádě, i to je dobrý začátek.
    Oblečení, které sedí? můj sen, taky mám problém sehnat něco pěkného a přitom nositelného. I když z jiných důvodů než ty, nejsem hobití, ale spíš prostorově výrazná. :-)
    Držím palce s bydlením a přeji co nejlepší dojmy z pobytu.

    OdpovědětVymazat
  7. Dorothy Perkins znám a také mě mrzí, že nikde blízko nemám kamennou prodejnu. Nakupuji ale oblečení téhle značky na internetové stránce Zoot. Když mi nesedí, dá se vše zdarma vrátit a neplatí se poštovné. Celkově mě ale vždy dokáže dopálit, co všechno u nás nemáme! :D a když už máme, tak pro změnu jen v Praze.

    OdpovědětVymazat
  8. Já si vždycky myslela, že Veselá kráva je typicky český produkt :)

    OdpovědětVymazat
  9. Dorothy Perkins znám právě jako značku náááádherných šatů, musí být super mít po ruce jejich kamenný obchod! Mám od nich jedny šaty z českého e-shopu a ani trochu mi nesedí. :(
    A Pusheen! V březnu jedu do Berlína, kde je Primark, tak doufám, že tam ještě něco bude. Miluju Pusheen. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Pěkné radosti. :-) Taky nerada vybírám oblečení. Ty buchty vypadají moc dobře!

    OdpovědětVymazat