Výlet podél pobřeží

napsala - 30.3.18

Minulý víkend se povedlo nezvykle krásné počasí a tak jsme se rozhodli vyrazit opět k moři a prokoumat poslední kus pobřeží, který jsme ještě neviděli - mezi Sunderlandem a South Shields. Slunce krásně hřálo, moře bylo temně modré, na obloze jen pár mráčků, až jsme se trošku připálili a mého milého večer rozbolela hlava. Ale rozhodně to za to stálo! Tenhle kus pobřeží byl zatím to nejkrásnější, co jsme tu viděli.

Když jsme ráno přišli k moři, bylo ještě trochu zamračeno a nad mořem se válely mraky, postupně se ale vyjasňovalo.
Šli jsme kolem krásné oblázkové pláže.
Brzy se nám otevřel výhled na maják a zajímavé skály na pobřeží pod ním.

Když jsme došli blíž k majáku, zjistili jsme, že se dá sejít dolů na malou pláž skrytou mezi útesy. Byla tu velká jeskyně a krásný výhled na skály.
Na klidném moři se zrovna plavila plachetnice.
Když jsme šli dál, potkali jsme hlavu kamenného obra. 
Pokračovali jsme podél pobřeží, až jsme uviděli krásnou pláž Marsden Beach, prostírající se hluboko pod námi. Kolem skal tam kroužila spousta racků, kteří dělali pořádný rámus. 
Sestoupili jsme na pláž, abychom si zblízka prohlédli zajímavé skalní útvary. Tahle skála byla největší a protože byl odliv, mohli jsme si prolézt jeskyně.
Na pláži bylo tak krásně, že bych si hned zaplavala v moři, ale voda byla stále pořádně ledová.
Další pěkná jeskyně na druhé straně pláže.
Dál jsme pak pokračovali směrem k South Shields, kde jsme už byli. Ale takhle zavátou silnici jsme ještě neviděli, asi to byl výsledek nedávného větrného počasí. 

Snad vás článek trochu zahřál v tomhle studeném počasí, které se opět jaru moc nepodobá. Doufejme, že zima už brzy konečně odejde a bude zas tak slunečno, jako na těhle fotkách.
Přeju krásné Velikonoce!


Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Ta jeskyně vypadá trošinku jako v Narnii ;)
    Vypadá to krásně, plné slunce. Tady se dnes jarní počasí také předvedlo, tak snad to vydrží a zima se už nevrátí.
    Krásné Velikonoce i Tobě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, to jsem si ani neuvědomila, ale máš pravdu! Škoda, že jeskyně do Nanie nevedla...

      Vymazat
  2. Mně se tyhle fotky asi nikdy nepřestanou líbit. ♥ Teď mě tak napadlo, že mi připomínají jeden díl Hercula Poirota, který se odehrával právě u moře. :)

    OdpovědětVymazat
  3. To je nádhera, hned bych se tam taky podívala! :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  4. To fakt nádhera. Modř oblohy se odráží na mořské hladině, bílé lodě na obzoru a nad nimi křičící rackové. Trochu mi chybí zeleň a stromy, ale stejně se na fotky nemůžu vynadívat!

    OdpovědětVymazat
  5. Ty skály s jeskyňkami vespod jsou úžasné, možná bych se trochu bála pod nimi pobíhat, že to na mě celé spadne :D Moře už mi hrozně chybí, hlavně šumění a slaný vzduch... A moc se mi líbí ten bílý maják :)

    OdpovědětVymazat
  6. Opět nádherné pobřeží! Úplně to vidím, jak jdeme podél útesů se psem prohánějícím se po té čerstvě vyrostlé trávě... chodí tam hodně lidí? Na fotkách to tak zas nepůsobí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna na té pláži, kde jsme byli, tolik lidí nechodí, protože je to dál od města. Ale na plážích, které jsou hned u města, je lidí spousta.

      Vymazat