Výlet na anglický venkov - Allen Banks

napsala - 24.4.18

 
Poslední dny bylo nádherné počasí, do Anglie konečně zavítalo jaro! Museli jsme toho patřičně využít a tak jsme se v sobotu vydali na výlet, tentokrát už ne k moři, ale na venkov. Vlakem jsme se ráno vypravili do městečka Bardon Mill, odkud to bylo asi 2 km do zalesněného údolí Allen Banks, které bylo naším cílem. 

Už z vlaku se nám naskytl výhled na malebnou venkovskou krajinu se spoustou pasoucích se krav, ovcí, koní a prchajících bažantů. Z vlaku jsme vyrazili po cestě podél ohrad s ovcemi. Bylo krásně modré nebe, slunce pražilo, ale ještě nebylo horko.
Po chvíli jsme se rozhodli uhnout ze silnice a pokračovat v cestě lesíkem podél řeky. Všechno tu bylo krásně šťavnatě zelené a jarní. 
 
Protože jsme se včas nevrátili na silnici, pokačovali jsme dál dost nepříjemným terénem, dostali jsme se do kravské ohrady, kde naštěstí byla jen jedna kulhající kráva, která před námi hned utekla. Brodili jsme se blátem a snažili se vyhýbat kravincům, ale nakonec jsme před sebou uviděli cestu a most, přes který jsme potom přešli. Naskytl se nám tu pěkný výhled na řeku.
Dál už jsme se drželi na silnici a dávali si pozor, abychom se zase omylem nezatoulali do ohrady. 
Brzy jsme došli na začátek údolí, kde byl altánek s informačními cedulemi a mapou, která ukazovala několik tras. Rozhodli jsme se, že zkusíme tu nejdelší. Podél cesty kvetly narcisy, v údolí hučela řeka a za ní bečely ovce. Prostě pravá jarní pohoda.
Výhled do krajiny
Po cestě jsme potkali moc pěkný altánek v elfském stylu.
Po nějaké chvíli jsme sestoupili dolů k řece, která mi připomínala Kamenici. 
Za mostem jsme vešli rovnou do ohrady s ovcemi a jehňátky. Většina jehňátek byla zrovna u branky, bylo mi líto, že jsme je museli vyrušit z lenošení na sluníčku, abychom mohli projít dál.
Pokračovali jsme dál podél řeky, narazili jsme i na jehličnatý les, který vypadal stejně jako u nás v Čechách. Tam jsme se usadili na padlý kmen a dali si oběd.
Další cesta se opět zvedala do kopce a navíc začala být pořádně blátivá. Po nějaké době, kdy jsme se snažili vyhýbat blátu, jsme to vzdali a obrátili se zpět. Později jsme zjistili, že jsme ušli skoro celou trasu, vynechali jsme možná tak kilometr (za celý výlet jsme ušli kolem 15km). Vraceli jsme se stejnou cestou až k ohradě s ovcemi, pak jsme přešli most a pokračovali jsme dál dolní cestou podél řeky. Tady se vyrojilo víc lidí, rodiny s dětmi a dokonce i nějací odvážlivci, kteří se koupali v řece (ale na sobě měli neopren :D ). 
K nádraží jsme se pak vydali trošku jinou cestou, opět jsme museli projít i ohradou s ovcemi a ňufatými jehňátky.
Byl to krásný výlet a už se těším, až se na anglický venkov podíváme znovu!
Jak si užíváte jaro vy?



Mohlo by se vám líbit

5 komentářů

  1. I tady bylo poslední dny nádherně a tak se snažím být co nejvíce venku a užívat si slunečních paprsků! O víkendu jsem také podnikla výlety do přírody, připomněla jsem si krásy našich lesů, obdivovala rozkvetlé stromy podél polní cesty a vůbec si to celé užívala.
    Ta jehňátka jsou naprosto nádherná! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Ty první jarní dny jsou po dlouhé zimě neskutečně nádherné, že? Člověk se na tu svěží zeleň nemůže vynadívat…

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, krásné jaro, krásný venkov. Tyhle tři věci ani nemohou být jinačí než krásné. :) Snad pěkné počasí vydrží. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  4. Altánek z kmínků je originální, takový jsem ještě nepotkala... A jehňátka jsou krásná, hnedka bych se přitulila :D

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, to je nádhera, miluju jarní přírodu^^

    OdpovědětVymazat