(Ne)malé radosti 6

napsala - 7.6.18

Přináším (ne)malé radosti za měsíc květen. Vím, že je to zase pozdě, ale asi lepší, než nikdy. O výletech jste si toho přečetli už dost, ale kromě nich jsem zažila i jiné maličkosti, které mi udělaly radost a o kterých bych vám ráda vyprávěla. 

Krásná zahrada schovaná za kostelem, kterou jsme náhodou objevili jednoho jarního večera.


Knihy
Když jsem si dala dohromady všechny knihy, které jsem nashromáždila za tenhle měsíc, nechtělo se mi věřit, že je jich tolik!  Jsem zvědavá, jak to všechno povezeme zpět do Čech, jestli budu pokračovat tímhle tempem... 

V Yorku jsme vešli do jednoho antikvariátu, kde jsem objevila vydání Prince Kaspiana s podivnou ilustrací na obálce, kterou jsem ještě nikdy neviděla. Zjistila jsem, že se jedná o americké vydání, vytištěné přímo v New Yorku. Takovou raritu jsem tam rozhodně nemohla nechat!
Jenže pak jsme se šli podívat ještě do dalšího antikvariátu a co myslíte, že jsme tam našla? Jo, dalšího Prince Kaspiana, tentokrát ale speciální vydání s barevnými ilustracemi od Pauline Baynes,  ve které už mám Čarodějova synovce a moc ráda bych v něm měla všechny díly, protože ty barevné ilustrace jsou nádherné. Takže to dopadlo tak, že mám Kaspiany dva :D. 

 Americké vydání je vpravo

 krásné barevné ilustrace od Pauline Baynes

Tím u Narnie ještě nekončíme, protože v Edinburghu na trhu jsem ještě předtím našla Stříbrnou židli a Koně a jeho chlapce. Už mi tedy z Narnie zbývá sehnat jen Lva, čarodějnici a skříň, Plavbu Jitřního poutníka a Poslední bitvu, tedy tři díly ze sedmi. To je dobré skóre!

Zajímavé knižní přírůstky jsem si pořídila i v našem charity shopu. Krásný ilustrovaný slovník mi nechal skvělý kolega Dave zadarmo.

Tato tři zjednodušená vydání světové klasiky jsem taky nemohla nechat bez povšimnutí. Jednou se mohou hodit třeba i pro mé studenty. 

Ptakopysk. Kniha o Ptakopyskovi. No řekněte, mohli byste tomu odolat? Já teda ne!
Jedna z nejroztomilejší knížek, kterou jsem kdy četla!

 A úplně nakonec taková srandička - kniha o rodičovství plná sarkasmu a nadsázky. Buď mi to pomůže překonat strach z pořízení potomka, anebo mě to vystraší ještě víc. :D
Ilustrace uvnitř knihy jsou opravdu velmi umělecké.

Procházky
Trošku jsme objevovali okolí našeho bydliště.Zaujal mě tenhle nádherný kostel Sv. Gabriela. Ačkoli vypadá velmi staře, zjistila jsem, že byl dostavěný v roce 1930, takže je to téměř moderní stavba!


Ale i některé obyčejné domy jsou tu nádherné. No řekněte, nechtěli byste v tomhle bydlet?



Potkala jsem zajímavě zbarvenou kočičku.


Práce

V charity shopu už jsem si zvykla a zorientovala, nebojím se ani sama na pokladně. Pořád mě to tam baví a občas je i zábava, třeba když jsme jednou odpoledne, když bylo v obchodě zrovna prázdno, začaly hrát hry. Nejdřív jsme zkusili Padající opičky, pak zvláštní hru, kde jsme propichovali meči piráta v sudu a nakonec Jengu. Nejlepší bylo, když se nám Jenga s hrozným rachotem zhroutila, všichni jsme leknutím vykřikli a  jediný zákazník, který byl zrovna v obchodě, vypadal dost vyděšeně. :D Chudák.


Myslíte si, že příště dokážu (ne)malé radosti sepsat dřív? Můžete na to začít uzavírat sázky! :D
Jaký květen jste měli vy? Co vám udělalo největší radost?


Mohlo by se vám líbit

14 komentářů

  1. Z těch knížek mám úplně radost jako ty, i když nejsou moje a vidím je jen na fotkách. Vypadají nádherně! ♥
    A k zaběhnutí v práci gratuluji. :)
    Můj květen... byl hezký, ale utekl příliš rychle a já nějak nevím, co přelomového se stalo. Dostala jsem nádhernou růži a byla na Světě knihy. Měla jsem nohu v ortéze, vůbec jsem nejezdila na kole a dost jsem četla. Začalo léto a docela často jsem se měla fajn. :)

    Měj se radostně! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Domky z červených cihel jsou sice krásné, ale ta absence topení a přítomnost britských kohoutků na vodu... (čest všem výjimkám! :)). Upršené počasí, měnící se co půl hodiny, mi nevadí u týdenní dovolené, ale vždycky si po návratu do ČR znovu uvědomuji, jak je super, když s sebou nemusím při každém odchodu z domu brát deštník, bundu a mikinu. Ale je to tam hezké. Do Británie se člověk rád vrací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mi povídej o těch domech...My tu musíme občas večer topit ještě teď! A v zimě jsme myslela, že umrznu. Ale co se týče deště, tak tady v Newcastlu na severu moc neprší, je to nejsušší místo v Anglii.

      Vymazat
  3. tak to je pěkné zhodnocení měsíce, to dělám taky:)a ta kniha pro rodiče a ta stránka nevím co dělám tak to mě pobavilo:)to prožívám pořád na to se musím kouknout a koupit to

    OdpovědětVymazat
  4. Vážně ještě topíte? My máme v bytě už dva týdny 27 stupňů, a tak čekám na déšť jako na smilování!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, vím o tom, rodiče v ČR si mi pořád stěžují, že hynou vedrem. Ale tady na severu máme pořád dost chladno.

      Vymazat
  5. Panečku, takových knížek! Ale samé hezké úlovky, taky bych se mohla vypravit do knihkupectví :D A anglické domky se mi moc líbí, vevnitř to nebývá velké, ale zato útulné :)

    OdpovědětVymazat
  6. ahojky, moc pěkný blog a fotky těch budov jsou nádherné :) já jsem taky blázen do knih :D takže chápu tu nutnost posbírat v obchodě, co se jen dá :) měj hezké léto :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je hezký blog, narazila jsem na něj náhodou a začnu ho sledovat pravidelně. Toto je první příspěvek, který jsem si tu přečetla a je to celé takové milé a fotky jsou moc krásné :)

    OdpovědětVymazat
  8. Ta sbírka knih je zcela obdivuhodná! Naprosto Tě chápu, svědomí, srdce a vůbec všechno, co mám by mi nedovolilo nechat v obchodě takové poklady!
    Ten kostel vypadá, že je staletí starý, vůbec bych neřekla, kdy byl dokončen :o
    Mně za květen největší radost udělali úspěšné státnice, obrovsky se mi ulevilo a mohla bych lítat :D
    Na Tvé další radost se moc těším! ;) (už máš skoro čas sepisovat je za červen, haha)

    OdpovědětVymazat
  9. Líbí se mi ten kostel a na kočička, krásně je zbarvená.
    V práci si koukám užíváte, asi jste všichni mladí, pěkná parta. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. celá británie je na ty zahrady úplně aach, teda i skotsko, taky jsem objevila kdysi jednu takovou tajemnou krásnou zahradu, žiju z toho dodnes, Helga. P.S. snad uuuž

    OdpovědětVymazat