Procházky a Hexham

napsala - 15.6.18

Během posledních dvou víkendů jsme se nevydali na žádný větší výlet, ale i tak mám pár fotek a zážitků, o které se chci s vámi podělit.

První červnový víkend byl upršený, takže se nám nikam nechtělo. V sobotu večer jsem ale dostala náladu na procházku, tak jsem vzala deštník a vyšli jsme do ulic. Byl to dobrý nápad, protože venku byl krásný klid a ticho, nikde nikdo, jen my a dešťové kapky, které tiše dopadaly na barevné květy. Podařilo se nám objevit kouzelná zákoutí, která člověk často ve všedních dnech mine bez povšimnutí.

 Pohádková brána do parku.

Potkala jsem tyhle nádherné květy, které jsme si musela vyfotit. Vypadají opravdu exoticky a já vůbec netuším, o jakou rostlinu se jedná. Pokud to víte, určitě se podělte do komentářů.

Na keři před jedním domem jsme objevili spoustu šneků. Holé větvičky jimi byly úplně obsypány, jako by na nich místo kvítků vyrostli šneci.

Dešťové kapky na květech mě nikdy nepřestanou bavit.

Tyhle macešky mi připomínají rozzlobené obličeje.

Kouzelné britské domečky s útulnými zahrádkami.

Další procházku po okolí jsme si udělali v sobotu 9. června. Počasí nám tentokrát přálo, slunce příjemně svítilo a zase jsme objevili krásná nová zákoutí.

Nejsem si jistá, co má tohle umělecké dílo znamenat, ale zaujalo mě. :D
"Joe si myslel, že tyhle maličké boty museli vyrobit elfové."

V neděli 10. června jsme vyrazili do Hexhamu, městečka ležícího západně od Newcastlu. Ráno se mi nějak vůbec nechtělo, ale nakonec jsem byla moc ráda, že jsem se donutila a nezůstala jsem sedět doma.
 Výhled na město.

Nejdřív jsme si trošku prohlédli starou část města a pak jsme zamířili do lesa. Tam byl příjemný stín, ticho a klid, skoro žádní turisti. Když jsme se procházeli lesními pěšinkami,  sem tam na nás vykoukla cesmína nebo rozkvetlý rododendron. 

Narazili jsme na tenhle dům nebo spíš zámeček, který by se skvěle hodil třeba do filmu o Janě Eyrové.

A to je už pro dnešek vše, přeju vám všem krásný víkend!



Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Ty macešky připomínají úplně nejvíc nějaké zpufnělé opice, je to trochu jako kotul s černou hlavou (https://wallhere.com/cs/wallpaper/559510) nebo ta opice s divnými bílými tvářemi (https://cs.wikipedia.org/wiki/Chvostan_b%C4%9Blol%C3%ADc%C3%AD ).

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, to je úplná pohádka. :-) A ten zámeček/dům na konci, ten je jak z filmu o Popelce. :-) Jinak ta kytka, není to nějaká odrůda zvonků? Moc se v kytkách nevyznám, ale tvarem by mi to tak přišlo... :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Tedy to je pohádkový ráj? :-) Nádherné fotky a krásná reportáž, děkuji za ně.!

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké fotky a překrásné prostředí! Procházkovat tam musí být pohádka. Ty květy z druhé fotky jsou fuchsie. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné. Líbí se mi, jaká kouzelná místa má člověk často "pod nosem" a všimne si jich po delší době.
    Tak květina je podle mě fuchsie, jednu dobu jsem je pěstovala, ale pak se mi do nich dali mšice a poslední rána pro ně bylo stěhování, to už opravdu nedaly :D :(

    OdpovědětVymazat
  6. Krásné toulání i obrázky! :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám vždycky radost z toho, když se dostanu k focení čehokoliv, i když zrovna nejedu někam na výlet. Krásné fotky. :) ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Déšť má také svoje kouzlo :) Ale nejvíce mě zaujal šnek, moc pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  9. Moc hezké fotky, moc hezká procházka.
    Nejvíc se mi líbí šnek a pohádkový zámeček. :-)

    OdpovědětVymazat