(Ne)malé radosti 9

napsala - 8.7.18

Dovolená v České republice utekla neuvěřitelně rychle, skoro jsem měla pocit, jako bychom tam strávili jen jeden den. Bylo tam ale krásně a opravdu jsme si to užili. Po půl roce bylo skvělé slyšet kolem sebe češtinu, vidět jiné domky, než ty cihlové bez omítky, dát si klasický český chleba a hlavně se zase vidět s rodinou a přáteli.

Pondělí 2.7.
Dnes jsem strávila den u svých rodičů. Nejdřív jsme s mamkou zašly ke kadeřnici, která mi ostříhala moje příšerně roztřepené konečky. Pak jsme se vydaly do města, abych mamce vybrala nějaké oblečení jako dárek k narozeninám. Oběd jsme si dali doma společně i s mým milým, který se u nás na chvíli objevil a pak jel za svými kolegy na pivo. My jsme si s tátou odpoledne vyšli na procházku do džungle kolem Chrudimky, bohužel foťák jsem zapomněla vzít s sebou.

Úterý 3.7.
Po obědě jsme s mým milým a jeho maminkou vyjeli na výlet do Hradeckých lesů. Nejdřív jsme vyšplhali na rozhlednu Milíř, odkud jsme viděli až na Sněžku a pak jsme se pěkně prošli po okolních lesích. Večer dorazili moje rodiče a na zahradě jsme si opekli buřty. Táta přivezl luk, takže jsem si po dlouhé době zastřílela a ostatní si to taky zkusili. Konečně jsem měla pocit, že mi jde něco líp, než mému muži :D

Středa 4.7.
Dopoledne jsme vyrazili do Prahy, abychom se setkali s Markét a Fandou. Po příjezdu jsme si nejdřív  zašli do restaurace a já si po strašně dlouhé době dala svíčkovou - byla výborná! Potom jsme se prošli po malé botanické zahradě blízko Karlova náměstí, která patří přírodovědecké fakultě UK. Bylo tam moc krásně, spousta květin a motýlů a naštěstí i klid a stín. 

Neměli jsme ale moc času, protože jsme za chvíli museli pokračovat směrem Vyšehrad, kde jsme měli sraz. Byla jsem moc ráda, že jsem Markét viděla po tak dlouhé době. Společně jsme se procházeli po Vyšehradě a dali si točenou zmrzlinu. Pak jsme ještě zašli do Kavárny snů, která je kousek od metra I.P. Pavlova. Byl to opravdu krásný den!
Klasický pohled z Vyšehradu - Petřín a Hrad v pozadí.

Čtvrtek 5.7.
Dnes jsme si chtěli chvíli odpočinout a nikam daleko nejezdit. Dopoledne jsme odpočívali a odpoledne jsme zajeli k mým rodičům, se kterými jsem si zahrála na kytaru. Protože jsem už nejmíň půl roku netrénovala, pěkně mě bolely prsty! Dnes bohužel bez fotky.

Pátek 6.7.
Den našeho odjezdu. Od rána jsem z toho bylo docela smutná, ale i tak jsme ještě zajeli do Pardubic a prošli se podél Chrudimky. Cesta do Prahy pak proběhla v pořádku, stejně jako let. Dorazili jsme až pozdě večer, tak jsem byla opravdu ráda, že jsem mohla padnout do postele.

Jedna nekvalitní fotka z mého starého mobilu.

Dva poslední dny v týdnu tentokrát vynechám, protože na mě padla po příjezdu zpět smutná a lístostivá nálada. Už je to ale lepší, tak se od pondělí budu snažit v zapisování radostí pokračovat. 

Jaký byl váš první prázdninový týden? Co vám udělalo radost? A žili jste někdy nějakou dobu v cizině? Jestli ano, jak jste se vyrovnávali se smutkem po domově?

Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Jakožto dospělák prázdniny nemám, takže jsem je prožila, jak jinak, pracovně :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky ne, ale jakožto nezaměstnaná mám volno. Ale raději bych měla práci.

      Vymazat
    2. Pořád nezaměstnaná? To mě mrzí, že to překládání nevyšlo. Tedy pokud to správně chápu. :/

      Jinak docela doufám, že taky jednou budu žít někde za hranicemi a sem na rodnou hroudu se čas od času budu vracet na příjemných pár dní. :)

      Vymazat
    3. Zatím se stále neozvali, tak už ani nedoufám. Já doufám, že budu zase spokojeně žít doma a do zahraničí občas jezdit na dovolenou...

      Vymazat
  2. Já byla půlrok na Erasmu. Jednou jsem letěla domů na návštěvu, spíše neplánovaně, rozhodla jsem se 2 dny předem. Uteklo to jako voda a moc ráda vzpomínám. Dost jsem teď při konci školy uvažovala, že bych se vrátila zpátky, ale nakonec se stěhuji jen v rámci ČR.

    Celkem chápu, že tam máš depku - bez práce a bez blízkých je to v cizí zemi vždycky těžké. Aspoň, že tam máš manžela. :) Moc držím palce, ať se brzy nějaká práce vynoří, aby sis mohla pobyt také užívat a měla na něj hezké vzpomínky. Kdy se vlastně plánujete vracet?

    OdpovědětVymazat
  3. Prožila jsem první prázdninový týden v zahraničí, fotky jsi mi pochválila.
    Nikdy jsem v cizině dlouho nežila, velice ráda cestuji a mám naježděno, ale moc ráda se vracím domů do Čech.
    Ale můj bývalý přítel žil dvacet let v australském Perthu, po domově se mu šíleně stýskalo.
    Po revoluci se vrátil, ale nedokázal tu žít, byl zvyklý na něco jiného a trpěl zde. A tak pendloval tam a zpátky, tam a zpátky a byl nešťastný, byl přesazený a jeho duše nikdy neměla klid.

    OdpovědětVymazat
  4. Je hrozně zajímavé použít slovo DOVOLENÁ V ČR :D Žít v cizině bych asi nedokázala, radši si tam udělám jen tu dovču :) Jinak máš pěkné fotky a za motýlka děkuji, že ses zúčastnila ve výzvě :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, to je tak milé, že někdo zná Chrudimku :) Měla bych se tam taky zajít kolem ní zase projít :)

    OdpovědětVymazat