(Ne)malé radosti 8

napsala - 31.12.22

Nějak se mi podařilo vypadnout z pravidelnosti, ale přesto jsem chtěla dát dohromady radosti, které se mi zatím za prosinec nasbíraly. První den je vlastně ještě listopadový. Adventní období letos proběhlo hrozně rychle. Nefotila jsem tolik, protože napadlo hodně sněhu a dost mrzlo, takže se mi vůbec nechtělo vytahovat ruce z rukavic a pokoušet se fotit. Přesto bych chtěla posbírat alespoň nepravidelné zápisky, abych tím zakončila tenhle rok. 

28.11. Pondělí 
Dnes jsme byla od rána dost chcíplá, ale podařilo se mi udělat práci, kterou jsem musela udělat. Pak jsem si raději zalezla a už byla v klidu a odpočívala, abych nebyla podrážděná. Rozhodně to pomohlo. 
Včera jsem si věnec nevyfotila, tak jsem to musela napravit dnes. První zapálená svíčka na adventním věnci. 


29.11. Úterý
Pořád jsme neměla moc energie a venku bylo šedivo, tak jsem nakonec zvládla cvaknout jen Froďáka večer na gauči. 


30.11. Středa
Dneska se po dlouhé době ukázalo sluníčko a modré nebe. To mi rozhodně zlepšilo náladu a na procházce jsme si užili krásný západ slunce. 



1.12. Čtvrtek
Dnes jsem nějak nestíhala, vyfotila jsem si jen stránky knížky, kterou jsem začala číst. Je to třetí díl série Stínu krkavce od Anthonyho Ryana, opravdu perfektní fantasy. Třetí díl se jmenuje Queen of fire (Královna ohně). Tenhle díl má nižší hodnocení, tak se trochu bojím, ale zatím mě baví. 


2.12. Pátek 
Večer začalo snažit! Vůbec jsem to nečekala, takže jsem jsem vyšla s Frodem ven, byla jsem vážně překvapená. Jinak to byl fajn den, neměla jsem toho moc a stihla jsem i nějaký úklid. 



7.12.
Na procházce s Frodem, když ještě neležel sníh. 



9.12. 
Tenhle den bylo nádherné ráno. Odpadla mi jedna lekce, tak jsem si mohla s Frodem užít klid a ticho, kdy ještě svítil měsíc a všechno bylo opředené jinovatkou.




10.12.
Naše první linecké cukroví. 

11.12.
Jeli jsme zdobit perníčky do Bukoviny. Bylo to moc fajn. 


12.12.
Tahle fotka je sice focená proti světlu a moc se nepovedla, ale mně se líbí - Frodo na okně. :D 


13.12.
Dnes bylo na procházce krásné světlo. Sníh se třpytil jako posypaný hvězdným prachem. 


16.12.
A další Frodo při zimní procházce. 


21.12.
Napůl roztátý sněhulák, kterému spadla mrkev. 



24.12.
Na Štědrý den dopoledne jsme se vydali na procházku společně s příbuznými. Bylo teplo skoro jako na jaře. 




Frodo by chtěl ochutnat cukroví

25.12.
Konečně opravdu odpočinkový den. Hráli jsme různé deskovky a koukali na pohádky. 


26.12.
Ještě jsme byli u rodičů, užívali si dobré jídlo a odpočinek. Večer jsme dorazili domů, abychom si rozbalily dárky od mých rodičů a kamarádky, které tu na nás čekaly. 


27.12.
Vyšli jsme si s Frodem do parku. Bylo pěkně a teplo. 



29.12.
Podařilo se mi dopoledne napsat esej, kterou jsem měla za úkol na své lekce s rodilou mluvčí, které mám jako přípravu k CPE. 
Na odpolední procházce byl krásný západ slunce. 



30.12.
Dnes se mi žádná fotka moc nepovedla, bohužel mobil nedokáže tak dobře zaostřit na blízko a neměla jsem s sebou foťák. Na ranní procházce se krásně třpytily dešťové kapky na větvích stromů i keřů.

31.12.
Dnes jsme vyrazili na procházku hned po snídani, popojeli jsme autem a šli jsme se projít kolem rybníků, kde je ptačí rezervace. Bylo nezvykle teplo, kolem patnácti stupňů. 




Přeju vám štastné vykročení do nového roku!
Silwiniel






Mohlo by se vám líbit

5 komentářů

  1. Pěkný sestřih drobností pro radost :-)
    A Frodo je bezva model :-) Ta fotka, kdy je na tom parapetu, se mi taky líbí.

    OdpovědětVymazat
  2. Silwiniel, budu moc držet palce s CPE! Jsi dobrá, že ses do ní pustila.

    Do nového roku jen to nejlepší, hodně zdraví a spokojenosti celé rodině.

    OdpovědětVymazat
  3. Frodo je hvězda na každé fotografii! :) Ta fotka na okně je skvělá a taky mě pobavilo, jak mlsně kouká na cukroví.
    Měli jste moc krásně nazdobené perníčky!
    Letos jsem měla problém vžít se do vánoční nálady, resp. uvědomit si, že je advent a posléze, že Vánoce klepou na dveře... Svou roli možná sehrálo i počasí, předposlední den v roce u nás bylo tak nádherně, sluníčko, ptáci zpívali a dokonce jsme viděli několik keřů, které měli květy. Bláznivé změny počasí :o
    Přeji Ti v tomto roce vše krásné, hlavně zdraví a každý den plný radosti :)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezké shrnutí prosince a pěkné fotky, z toho cukroví se mi sbíhají sliny! :D Přeju ti krásný nový rok! <3

    OdpovědětVymazat
  5. Povedly se ti nádherné fotečky. Extra lajk za tu noční lampu a sněžení a pak Frodík na sněhu. Ale všechny fotky jsou povedené. Únavě či skleslosti se nedivím, tohle zimní období moc radosti nedává, dlouho tma, málo světla, i když letos - i loni - to bylo přece jen vyváženější co do počtu dní se sluníčkem (pamatuji si jeden rok, kdy za dva měsíce byla modrá obloha snad pětkrát. Nebo to bylo za tři měsíce? - hodně depresivní období, přestala jsem se divit lidem na severu, že chlastají :D ) - Perníčky byly moc pěkné a linecké se povedlo ukázkově. Počítám, že sis přece jen ten prosinec užila. - Knihu neznám, už začínám nestíhat, co se týče tipů na knihy, a palec hore, že čteš v originále. (y) - (Mám problém s profilem, takže - jsem Vendy z někdejšího eumenidas blogu, jinak už nově Eumenidas podle toho blogu. A přeji ti dobrej a úspěšnej rok!

    OdpovědětVymazat