(Ne)malé radosti 11

napsala - 23.7.18

Tenhle týden přinesl spoustu nových zážitků a zkušeností, protože jsem nastoupila do nové práce. Bylo to stresující a zajímavé zároveň. Teď už se těším na cestu do národního parku Northumberland, kam vyrážíme ve středu. 

Pondělí 16.7.
Dopoledne jsem zašla do charity shopu, abych se rozloučila s vedoucí. Hezky jsme si popovídaly. Dlužila jsem 2 libry za knížky, co jsem si vzala minule a jak si myslíte, že to dopadlo? Odnesla jsem si ještě další tři knížky, dohromady za libru!


 Největší radost mi udělal Rytíř sedmi království, kterého už mám doma v češtině. Tohle vydání je plné nádherných ilustrací. 


Úterý 17.7.
Podařilo se nám vyřídit potřebné náležitosti s realitní agenturou a budeme se moct stěhovat do nového bytu! Už se na to opravdu těším, i když samotné stěhování proběhne zřejmě až ke konci srpna. 

Středa 18.7.
Dozvěděla jsem se, že ve firmě, kde budu pracovat, je potřeba dodržovat dress code. Vydala jsem se tedy s obavami do města shánět nějaké slušné pracovní oblečení. Nakonec se mi podařilo koupit několik pěkných kalhot, dvoje boty a jedny letní šaty, které asi do práce nebudou úplně vhodné, ale nemohla jsem jim odolat, protože byly prostě dokonalé!

Začínám mít nějak moc oblečení s květinovými vzory...

Čtvrtek 19.7.
První den v práci. Měla jsem velké obavy, že třeba nebudu dostatečně rozumět a byla jsem pěkně nervózní. Při příchodu jsem zjistila, že se nebudu školit sama, ale společně se mnou začínají další tři lidé - Ekvádorec, Rumunka a Makedonec. A naše školitelka byla Slovinka. Zjistila jsem, že tam pracují lidé z celého světa, což se mi moc líbí. Stihla jsem si popovídat s kolegy z Portugalska, Turecka, Polska, Ukrajiny... Naštěstí jsem všem rozuměla a všichni byli přátelští a vstřícní. Jen těch informací bylo strašně moc a nějak mám zatím pocit, že v tom všem plavu. 

Když jsem přišla domů, čekala tu na mě krásná kytička od mého nejmilešího. 

Pátek 20.7.
Ráno mi nebylo moc dobře od žaludku a myslela jsem si, že se mi ani nepodaří dojít do práce. Asi moje tělo reagovalo na stres z předchozího dne. Jakmile jsem ale přišla do práce, udělalo se mi dobře. Celý den jsme seděla u kolegů a učila se od nich, jak pracovat v systému. Zjistila jsem, že je tu dokonce jedna česká dívka, která měla velkou radost, že si s někým může popovídat česky (a já samozřejmě taky!). Už začínám mít pocit, že se v tom trochu víc orientuju, hlavně vyřizování požadavků je docela jednoduché, jen těch telefonních hovorů v angličtině se dost bojím. Nebudu totiž komunikovat jen s českými a slovenskými zákazníky, protože těch je málo, ale budu muset odpovídat i na hovory od britských zákazníků. 

Sobota 21.7.
Tak konečně zase volný den! Věnovali jsme se hlavně úklidu bytu, protože v pondělí k nám dorazí manželovi rodiče.

Neděle 22.7.
Po obědě jsme vyrazili nakupovat do města, protože jsme potřebovali ještě pár věcí, než pojedeme na dovolenou do národního parku Northumberland. Já jsem potřebovala nové turistické boty, protože ty staré už se mi rozpadají. Podařilo se mi najít skvělé boty hned v prvním obchodu, kam jsme zašli. Potom jsme se ještě stavili v Primarku pro pyžámko s jednorožcem!

Já se do toho pyžama úplně zamilovala!

Jaký týden jste měli? Jak vypadá vaše oblíbené pyžamo?


Mohlo by se vám líbit

15 komentářů

  1. Prajem ti veľa úspechov v novej práci a oveľa menej stresu! :) Pyžamo je naozaj krásne. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Držím palce v nové práci, ať se rychle zaučíš a zapadneš do kolektivu. Mě to čeká za týden, také mám trochu obavy, a také hlavně kvůli jazyku (firemní jazyk, angličtina, mi nevadí, ale mluvená francouzština, kterou budu potřebovat, je trochu problém, tak doufám, že nebudu mít v prvních týdnech moc telefonátů :D).

    Pyžamko je moc hezké. Já celoročně spávám jen v tílku a fancy krajkových kraťáskách, kterých mám doma zásobu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. A jak moc "drsný" je váš dresscode? :) Já jsem ráda, že u nás nic takového nemáme, je super sledovat, jak se osobnosti kolegů odráží v jejich outfitech. Ale osobně bych asi neměla problém nějaký slušňácký dresscode dodržet, dokonce ani přeplňovat. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím, že ten strach z telefonátů zmizí hned, jak se něco objeví :) Ať se v té práci daří, ta kytička je moc pěkná :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jakožto učitelka mám zrovna dovolenou :) Užívám si volné dny, vařím nová jídla, hlavně zeleninová, hodně čtu, jezdím do knihovny a sleduju Poirota a slečnu Marplovou. Taky se snažím občas zastavit a naladit na miminko, které mě přes den už dost kope, a je to zatím vždycky krásný pocit :) Moje oblíbené pyžamo má na sobě koťátka :D Ale už se do něj bohužel nevejdu :D

    OdpovědětVymazat
  6. Paráda, Rytier 7 kráľovstiev vyzerá naozaj skvele, my máme v slovenčine podobné vydanie len s inou obálkou :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já v těchto vedrech spávám bez pyžama...

    OdpovědětVymazat
  8. Pyžámko s jednorožcem je boží! Já dostala k Vánocům pyžámko s ledním medvídkem, je taky fajn, ale teď přes léto v něm spát nevydržím. :D
    Užijte si návštěvu rodičů a přeji co nejméně stresu s prací! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já na pyžámka moc nehraju a spím v nějakém pohodlném tričku, ale to tvoje vypadá, že v něm bude mít člověk samé krásné sny. :) Co děláš za práci - nějaký zákaznický servis po telefonu, hádám?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně tak, zpracovávání požadavků, maily a telefonáty.

      Vymazat
  10. Nástup do práce je složitý. Taky jsem z toho měla hlavu v pejru - a upřímně na 100% jistá si nejsem ani nyní. Především si vždycky myslím, že už to všechno zvládám a pak přijde nějaká novinka a já jsem zase vyděšená a vystresovaná, že TOHLE se nikdy nenaučím.
    To pyžamko je prostě skvělé! Taky si budu muset pořídit, ta moje už jsou opravdu šíleně obnošená.
    Těším se, až napíšeš jaký byl výlet do národního parku.

    OdpovědětVymazat
  11. pyžamo je dokonalé :D ...síce nie priamo pre mňa, ale hneď by som ho kupovala ako darček, presne viem pre koho. Veď švagrinej som zo Španielska podonášala tričká s jednorožcami, pretože to je celá ona.
    A začiatok v novej práci je vždy veľmi stresujúci a zrazu ani nevieš ako a si zapracovaná.:D

    OdpovědětVymazat
  12. Přeju Ti spoustu úspěchů v práci, aby si vše brzy sedlo a Ty ses cítila na pracovní židli dobře a těšila se do práce ;)

    OdpovědětVymazat
  13. Dress code, když sedíš za stolem u telefonu a s lidmi komunikuješ prakticky telefonicky, mi připadá zbytečný, ale zase asi dodává pocit důležitosti. Nakonec, je to v pravidlech firmy, takže pravidla se musí dodržovat (nebo zrušit :D ).
    Přeji ti v té práci méně stresu, ono to bude lepší, až se trochu zapracuješ, zjistíš, že to jde. A neboj, jseš šikovná a určitě to bude lepší!
    Kytička moc pěkná, knihy také a pyžamko s jednorožcem... ať máš pěkné sny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten dress code je prý proto, abychom vypadali reprezentativně, když si tam managery někdy vodí obchodní partnery. Už jsem se docela zapracovala a jde to. Některé dny jsou horší, některé lepší, asi jako v každé práci.
      Děkuju! :)

      Vymazat