Projekt 365 dní - 4. týden

napsala - 31.1.21

Dnes je poslední lednový den a já mám velkou radost, že se mi podařilo vyfotit jednu fotku denně celý měsíc. Měla jsem dny, kdy mi něco zajímavého k focení přišlo do cesty jen tak samo od sebe, ale i takové dny, kdy jsem vůbec neměla inspiraci. Ale celkově mě tenhle projekt moc baví a doufám, že v něm vydržím pokračovat co nejdéle. Myslím si, že mi opravdu pomáhá v tom, abych si více uvědomala drobné radosti a zároveň se i učím nové věci o fotografování.

25.1. Pondělí
Ráno při snídani jsem si pustila přednášku o pozitivním myšlení, která byla opravdu inspirativní a povzbudila mě. Pokud byste si ji taky chtěli poslechnout, najdete ji TADY, ale je jen v angličtině.
Když jsem šla s Frodem dopoledne na procházku, našel na trávě tenisák, který si hned vzal do tlamy a nosil ho celou procházku s sebou. Občas ho položil před sebe a chtěl, abych do něj kopla, aby ho mohl honit - takové aportování za pochodu :D.

26.1. Úterý
Dnes byl Frodo konečně na stříhání! Večer jsme se po hodně dlouhé době pustila do psaní příběhu, který jsem kdysi dávno začala.

27.1. Středa
Ráno jsme museli jet s Frodem na veterinu, protože po stříhání měl škrábnutí na bříšku, které si pořád lízal a nevypadalo to vůbec dobře. Naštěstí jsme byli rychle hotoví, Frodo dostal šampon, tabletky a límec na krk, aby si nemohl zranění olizovat. Límec mu ale neudělal vůbec žádnou radost.
Večer jsem zase chvilku psala. 

Neměla jsem vůbec žádné nápady, co fotit, ale když jsem se večer podívala z okna, krásně svítil měsíc. 

A tady ještě Frodo s límcem.

28.11. Čtvrtek
Dnes jsem měla dost práce, byla jsem nervózní a vůbec se mi nechtělo ještě na online webinář, který byl od šesti večer. Ale nakonec jsem byla moc ráda, že jsem se ho zúčastnila, protože mi hodně otevřel oči, uvědomila jsem si, jaké jsem dělala chyby při přípravě lekcí, které způsobovaly, že mi vždy přípravy trvaly hodně dlouho. 

Neměla jsem už síla na vymýšlení fotky, tak jsem cvakla jen světýlka nad stolem. 

29.1. Pátek
Ráno jsme se vzbudila už kolem páté. Nechtěla jsem už znovu usnout, protože pak jsme vždy úplně rozlámaná a bez síly. Tak jsem vstala a šla jsem si chvíli číst Zaklínače. Takové čtení po ránu bylo opravdu příjemné.
Večer jsme zase psala, nějak mě to chytlo. 

V jednu chvíli venku hustě chumelilo, jako by se roztrhla peřina. Ale za chvilku už místo toho pršelo.

30.1. Sobota
Ráno jsem upekla muffinky s hruškami a jablky a společně  jsme s mým milým uklidili celý byt. K obědu jsme si objednali pizzu. Venku bylo odporně, tak jsme zůstali doma a odpočívali. Večer jsme se dívali na Mandaloriana, první série se nám moc líbila, tak jsme se s chutí pustili do druhé. Rozhodně je tenhle seriál mnohem lepší, než novodobé pokračování Hvězdných válek.

Tohle byl takový fotografický pokus, který jsem měla už nějakou dobu v hlavě. Nefotila jsem fotku sama, ale zapojila jsem do toho i mého milého. Naštěstí se mi podařilo nepodpálit byt :D.

31.1. Neděle
Dnes bylo už od rána jasno, svítilo slunce a obloha byla blankytně modrá. Po obědě jsme tedy vyrazili na procházku, vzali jsme to přes pole, lesem a kolem řeky. Užívala jsem si sluneční paprsky, u řeky jsem si chvíli sedla na kámen u břehu a jen pozorovala proudící vodu a poslouchala šumění a bublání. Byla jsem moc vděčná za tuhle chvíli v přírodě. 




Nakonec musím ještě přidat alespoň jednu písničku od úžasné Billie Marten, kterou jsem úplnou náhodou objevila na Youtube a teď jí poslouchám pořád dokola. Má úžasný jemný a uklidňující hlas, který hladí po duši.

 

Jaký byl váš poslední lednový týden? Co vám udělalo radost?



Mohlo by se vám líbit

18 komentářů

  1. Star Wars miluji, jak filmy hrané, tak seriál animovaný, obzvláště u něj je vážně sranda. Na nové pokračování filmů jsem se těšila moc, první díl mě opravdu nadchnul, ale pak to šlo z kopce a při závěrečném dílu jsem byla ráda, že to všechno konečně skončilo :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nové pokračování filmů - myslíš tím tu sérii 1,2,3? O událostech, které předcházely čtyřce, pětce a šestce? Digitálně byly sice vychytanější, co do triků preciznější, ale příběh samotný nic moc a je moc dobře, že tenkrát Lucas nasadil příběh až od čtverky. Vlastně tím zachoval dokonale původní zápletku i s odhalením Lukova otce.

      Vymazat
    2. Já měla na mysli tu novou sérii, která začala v roce 2015, takže ty úplně nejnovější filmy.

      Vymazat
    3. 4. 5 a 6 - to jsou moje srdcovky, plus ještě sedmička z úplně nové série, jinak to je tragédie.

      Vymazat
  2. Billie Marten je podivuhodně melancholická. Skladba se mi loíbí, ale působí opravdu melancholicky.
    Krásné fotky, myslím že projekt 365 ti sluší. Já ho vzdala už před nějakým rokem, souvisí to asi i s vnitřním rozpoložením. Tobě moc přeju, aby vydržel co nejdýl. Ta fotka s tvým přítelem a světélkem od plamane svíčky, je moc pěkná.
    Pejsek Frodo se dívá trochu teskne, připomněl mi mého Sameta, který byl taky z límce nešťastný, ale nedá se nic dělat, musí to vydržet. Mimochodem Frodo - teď zrovna jede v tv Společenstvo prstenu. Nádhernej film, ale to nemusím říkat dvakrát.
    Píšeš že čteč Zaklínače, jak se ti líbí? Kdysi jsem z něj byla úplně nadšena, jedno z nejlepších fantasy děl, jaké jsem četla. Dnes nevím, jak by mě to bavilo, chybí tu kouzlo odkrývání tajemství a záhad. Ale svého času jsem ho sjela aspoň šestkrát, takže ani odhalené záhady mi nevadily.
    Mufinky musely být moc dobré.
    Motivační video by mi v originále asi moc neřeklo, ale mám oblíbené dvě stránky - Firstclass a Nebuď knedlík. Doporučuji, zkus se na ně podívat. Střízlivý náhled na svět a mnohé ze zarputilostí lidského chování je zde osvětleno.
    Přeji pěkný týden.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je to melancholické, ale na mě to působí příjemně, něžně, zasněne...Taková moc příjemná melancholie.
      Děkuju za pochvalu fotky, můj milý je už několik let manžel, jen mi někdy připadá divné psát pořád slovo manžel :D.
      Frodo koukal hodně otráveně, ale už je v pořádku, pěkně se mu to zahojilo.
      Zaklínače mám ráda, je to hodně dobře napsaná fantasy.


      Vymazat
  3. Jsi dobrá, že ses pustila do tak velkého projektu. Já bych u toho určitě nevydržela. Zaklínač je perfektní série, jsem asi v půlce. Prokládám to dalšími knihami :-) lásku k fantasy máme společnou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, snad vydržím :D. Fantasy mám moc ráda.

      Vymazat
  4. Ta zaklínačská fotka se ti moc povedla! Knihy od Sapkowského mě hodně bavily, je to příjemné čtení. Se seriálem nesrovnatelné...

    Snad je už Frodo v pořádku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď dumám, jaká fotka by měla být zaklínačská :D.
      Frodo je už v pohodě.

      Vymazat
    2. Fotografický pokus s šátkem na hlavě, přeci! :D

      Vymazat
  5. Ta fotka se svíčkou je vážně povedená, krásně ti vyšlo světlo! Smekám cylindr :)

    OdpovědětVymazat
  6. Toto je skvělý projekt, přemýšlím, že bych to zkusila aspoň na měsíc :) Leden jsem strávila vytrvalým zíráním do knih, ale teď už by to mohlo být zajímavější... Jinak se mi moc líbí ta fotka s křupnutým ledem, hned se mi vybavil ten příznačný zvuk a chce se mi vyrazit ven :)

    OdpovědětVymazat
  7. jéé, tohle je boží projekt! a Zaklínač je skvělej! :))
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi líbí fotka se svíčkou, kdysi jsem zkoušela projekt 52 to je jen fotka týdně na určité dané téma, dalo mi to zabrat, ale bylo to super, z té doby mám nejhezčí fotky, některé doteď používám jako ilustrační. Každý den bych nedala vůbec!

    OdpovědětVymazat
  9. Příjemné fotky. A ta písnička na závěr? Pohlazení:)

    OdpovědětVymazat