(Ne)malé radosti listopad II.

napsala - 17.11.20

S malým zpožděním přicházím s dalšími (ne)malými radostmi. Tentokrát v článku najdete kromě fotek i video.

Pondělí 9.11.
Tenhle rok jsem si řekla, že chci vánoční dárky začít vybírat dříve, protože chci vše objednat po internetu a s tím je lepší příliš neotálet. Podařilo se mi vymyslet a najít dárky pro většinu rodiny, což mě opravdu potěšilo.

Úterý 10.11.
Dnes se mi povedl oběd - hrachová omáčka s placičkami z jahel a rýže. Večer pak můj milý udělal pečenou zeleninu, protože já jsem učila.
Večer jsme dokoukali 3. sérii Posledního království. Skončilo to uspokojivě, konečně Uhtred zabil Æthelwolda - postavu, kterou už jsem nemohla vystát.

Středa 11.11
Dnes mi jedna studentka na hodině řekla, že je sice tahle gramatiku těžká, ale že to umím skvěle vysvětlit. Vždycky mě hodně potěší, když mě nějaký student pochválí.
Také jsem dnes dokončila video, na kterém jsem pracovala pár posledních dnů a které mi dělá radost. Najdete ho na konci článku.

Čtvrtek 12.11.
Dorazily první objednávky dárků. Mezi nimi i tyhle krásné záložky a svíčky. Jednu svíčku jsme si nechali pro sebe a ještě ten večer zapálili. Měla vonět jehličím, ale přiznám se, že mi příliš nevoněla. Ale to je u mě normální, většinou mám ráda věci, které jsou bez vůně.

Objednávka z obchůdku Papírová křídla.

Pátek 13.11.
Ač byl dnes pátek třináctého, žádná katastrofa se nekonala. Ráno jsem upekla jablečný crumble (jen pokrájená jablka a hrušky a na to drobenka z rozemletých ovesných vloček, másla a rýžového sirupu).
Dopoledne konečně po dlouhé době vylezlo sluníčko. Šla jsem se projít s Frodem a moc jsem si to užívala.

 Na téhle fotce je Frodo krásně zdeformovaný :D.

Sobota 14. 11.
Dneska opět vykouklo slunce! Odpoledne jsme se vydali na procházku k řece, bylo krásné světlo. Fotila jsem a točila krátká videa, bylo to super! Jen Frodo se strašně ušpinil a nachytal na sebe spoustu bodláků, takže jsme ho doma museli mýt a vyčesávat. Není to zrovna nejpraktičtější pes do terénu. Večer jsme si zahráli po dlouhé době Scrabble.



Neděle 15.11.
Dnes jsme slavili narozeniny mého milého. Froda jsme dali po dlouhé době na hlídání k mým rodičům a užívali si volna. Oběd jsme si objednali - já měla výbornou kachnu s červeným zelím a knedlíkem. A rovnou jsme si objednali i pár zákusků z cukrárny, ty už mi ale tak nechutnaly. Asi od srpna vynechávám ve stravě cukr a když jsem si teď dala dortík, přišlo mi, že je tak nějak bez chuti - jen přeslazený. Nicméně manžel byl spokojený a to bylo hlavní. Odpoledne jsme pak opět hráli online Dračák s kamarády a dořešili jedno dobrodružství. 

Na pohled lákavé, ale chuť nic moc...


Zahráli jsme si Carcassonne. Moje městečko ve tvaru lachtana :). 


A teď už přichází čas na výše zmiňované video. Vzniklo z radosti nad barevným listím a podzimními slunečními paprsky. Je to jen amatérský pokus, některé záběry jsou roztřesené a nekvalitní (zkuste natáčet, když vás pes tahá za vodítko :D), ale i tak z něj mám radost. Podařilo se mi uchovat pár vzpomínek i jinou formou, než jen fotkami. Začalo mě to bavit tak, že už pracuju na dalším videu.

 


Jaký týden jste měli vy? Co vám udělalo radost? Zkoušeli jste si někdy natáčet videa?








Mohlo by se vám líbit

3 komentářů

  1. Já ulovil na internetu dvě staré pohlednice Prahy, tak jsem si pak šel ve čtvrtek vyzvednout. Antikvariát má v těchto časech jen výdejní okénko, což je smutné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to je ale dobrý, že má antikvariát výdejní okénko! O tom jsem neslyšela. Já jsem si naposledy objednávala knihy z antikvariátu po netu. Ale určitě se to nevyrovná té atmosféře, když se může člověk v klidu hrabat v knihách.

      Vymazat
  2. Jé, štrůdl, ten jsem dělala zrovna včera a mám z něj pořádnou radost, pekla jsem ho poprvé :D
    Jo, videa jsem jednu dobu taky zkoušela, ale přijde mi, že na to nemám moc oko, takže se radši soustředím na statický obrázky :D

    OdpovědětVymazat